Over Witte van der Veen ‘Zonder muziek is er niks’

Wat taal voor een schrijver is, is muziek voor Witte van der Veen. Want met muziek kan hij krachtige beelden en energie overbrengen. Witte studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, in de richting Compositie/Sonologie. Hij verslond er de theorie achter het notensysteem, analyseerde werk van grote componisten, ontdekte nieuwe elektronische muziek en maakte eigen klanken in de analoge studio.
Tegenwoordig gebruikt hij als componist niet alleen muziek, maar ook beeld. Deze twee elementen brengt hij in zijn werk samen. Zo ontstaan er werelden, gevoelens, momenten die een verhaal vertellen. Hij legt zichzelf daarbij nooit vast in een bepaalde stijl, want elk verhaal vraagt om eigen muziek.
Witte werkt ook met semi-improvisaties. Dan bouwt hij vooraf een fundament, waarbinnen tijdens een live-uitvoering geďmproviseerd kan worden. Voor zijn composities haalt hij veel inspiratie uit de kosmologie: hij is gefascineerd door sterren en ziet de compositie van het Universum als de bron van alles. Originaliteit is een sleutelwoord voor Witte. Het maakt dat zijn werk een verhaal vertelt dat alleen Witte van der Veen op die manier kan vertellen.

Witte van der Veen
Home
Wat is Soundbuilding
Filmmuziek projecten
Soundbuiling Live
Video's
Gitaarlessen en lessen in Cubase
Contact